Spagetti Bolognese saus

Deze pagina is als test pagina, hopelijk vind je binnenkort nog meer smakelijke recepten op deze site.

Soms zit je tijdens het knippen lekker te kletsen met je klanten. En omdat het weer ook niet altijd een leuk onderwerp is kom je op veel verschillende onderwerpen terecht. Zo ook een keer met ???

Tijdens het knippen kregen we het over eten en dan vooral het koken. Ik kreeg een top om de bolognese saus van Miljouska eens te maken. Nou, dat hebben we geweten.  Het recept is voor 12 personen, dus eigenwijs als ik ben denk ik dat dat niet zo veel is. Ik maak wel een dubbele portie!

Niet doen!!! Ik had aan 1 pan van 4 liter niet genoeg, het werden er 2! ! grote soep pan op het gas en de slowcoocker er bij. (Dat is trouwens een ideale pan om stoofgerechten en soepen te maken. Maar daar heb ik het een andere x wel over.) Ik had aan het eind dus meer dan 20 (!) zakken met saus in de vriezer. Maar die komen wel op hoor, geen probleem.

Wil je het recept ook een x maken, begin er dan s’ochtens vroeg aan (de saus moet 12 uur sudderen) of gebruik ook een slowcoocker, die kun je makkelijk de hele nacht aan laten staan zonder dat de saus aanbrandt.

Zoals gezegd, het recept is van Miljouska en heb ik dus even “geleend” van haar website. De gegevens vind je onder het recept.  Succes met koken en eet smakelijk.

Sommige recepten blijven altijd lekker. Of je het nu 1 keer maakt of elke week. Zo’n absolute klassieker is voor mij spaghetti bolognese. Natuurlijk zijn er ook hier tientallen variaties op te bedenken maar dit is mijn favoriet.

Let op dat dit het recept is voor de bolognese saus. Op het moment dat je het daadwerkelijk gaat eten kook je spaghetti voor het aantal personen dat het gaat eten. Voor 4 personen hou ik 300 gr (gedroogde) spaghetti aan.

Dit recept voor spaghetti bolognese saus maakt ruim voldoende voor 12 personen en kun je dus goed invriezen in porties.

Ideaal als je een keer een snelle maaltijd op tafel wilt zetten!

aantal personen: 12

voorbereidingstijd: 15 MINUTEN

bereidingstijd: 12 UREN

totale tijd: 12 UREN 15 MINUTEN

Ingrediënten

  • 750 gr. half om half gehakt
  • 5 uien, fijngesneden
  • 1,5 bollen knoflook, fijngesneden
  • 0,5 bos bleekselderij, fijngehakt
  • 5 wortels, fijngehakt
  • 2 blikjes tomatenpuree van 65 gr
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 el gedroogde kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn
  • 1,5 el miso of 4 bouillonblokjes
  • 2 blikken tomaten (400 gr per blik)
  • 0,5 liter passata de pomodori
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1/2 liter volle melk
  • 100 gr Parrano Snippers Originale

Benodigheden

  • 1 hele grote pan

Instructies:

Haal uit de pan en laat het vet van het gebakken gehakt in de pan zitten.

Bak nu de ui en knoflook goudbruin in dezelfde pan. Dit duurt ongeveer 8 minuten.

Doe nu de wortel en bleekselderij erbij. Bak weer 8 min.

Bak nu de tomatenpuree een paar minuten mee. Doe om het te ontzuren de suiker erbij en bak nog eens 5 min.  Wil je liever geen suiker gebruiken dan kun je dat ook weglaten of vervangen door een beetje honing.

Doe de gedroogde kruiden erbij en bak 2 minuten mee.

Doe de miso of bouillonblokjes, tomaten uit blik, passata, rode wijn en melk erbij. Eet je dit gerecht met kinderen wees dan niet bevreesd. Door het koken verdampt de alcohol volledig. En is dus kids safe! Doe het gehakt er weer bij.@

Laat lekker lang pruttelen. Ik heb het gerust 12 uur opstaan. Als het droog komt te staan tussendoor vul ik het aan met water.  Hoe langer het opstaat des te intenser de smaak wordt.

Je kunt het natuurlijk meteen eten, maar het is de dag nadat je het gemaakt hebt het allerlekkerste om te eten.

Ik verdeel dit altijd in 3 porties voor 4 mensen in de vriezer. Zo heb ik altijd een snelle, voedzame en makkelijke pasta bij de hand.

Tip! Lekker met Parrano kaassnippers!

© Miljuschka Witzenhausen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *